
Staub, Le Creuset of BK: Welke braadpan past bij jou?
, 4 min lezen
, 4 min lezen
Een goede braadpan is een must-have in iedere keuken. Of je nu een stoofpot maakt, vlees langzaam gaart of een knapperige korst op je gerecht wilt, de juiste braadpan maakt het verschil. Maar met zoveel keuze kan het lastig zijn om te bepalen welke pan het beste bij jou past. De meest populaire merken zijn Staub, Le Creuset en BK. Ze staan bekend om hun kwaliteit, duurzaamheid en prestaties, maar verschillen op een aantal belangrijke punten. In deze blog vergelijken we deze drie topmerken, zodat jij de perfecte braadpan kunt kiezen.
Staub is een Frans merk dat wereldwijd geliefd is bij zowel hobbykoks als professionele chefs. De pannen zijn gemaakt van geëmailleerd gietijzer en staan bekend om hun uitstekende warmtebehoud. Het unieke van Staub is de matte zwarte binnenkant met een ruwe structuur, die helpt bij het ontwikkelen van diepe smaken.
Le Creuset, ook afkomstig uit Frankrijk, is een icoon in de wereld van kookgerei. Deze pannen hebben een gladde, lichte emaillelaag aan de binnenkant, waardoor ze gemakkelijker schoon te maken zijn en ideaal zijn voor het bruinen van ingrediënten. Met een breed scala aan kleuren en tijdloos design zijn ze niet alleen functioneel, maar ook een eyecatcher in de keuken.
BK is een Nederlands merk dat met de BK Bourgogne-serie hoogwaardige gietijzeren braadpannen aanbiedt. Net als Staub en Le Creuset hebben deze pannen een emaille binnenlaag, wat ze duurzaam en makkelijk schoon te maken maakt. BK Bourgogne is een aantrekkelijk geprijsd alternatief voor wie de kwaliteit van gietijzer wil, maar niet de hoofdprijs wil betalen.
“Alle drie de merken maken gebruik van gietijzer met een emaille binnenlaag, maar er zijn subtiele verschillen in de afwerking, textuur en kleur.”
Alle braadpannen van de 3 merken zijn gemaakt van gietijzer en hebben vaak een emaille binnenlaag. Het verschil zit hem vooral in de kleuren, puurheid van het gietijzer, design en afkomst / fabricatie land.
Hierin zijn Staub en Le Creuset het beste. Door het duurdere gietijzer zal de pan sneller opwarmen en langer warm blijven. Ook gebruiken ze uniekere kleuren met meerdere lagen. Hierdoor krijg je volle en diepe kleuren vergeleken met BK. Alle merken hebben pannen met een ruwe gietijzeren binnenkant maar ook met een emaille binnenkant.
Ben je op zoek naar een eyecatcher voor je keuken? Dan is Le Creuset een goede keuze. Wil je een robuuste, professionele uitstraling? Kies dan Staub. Voor een betaalbaar alternatief met dezelfde gietijzeren kwaliteiten is BK Bourgogne perfect.
“Wil je een levenslange investering doen of ga je voor een budgetvriendelijk alternatief? Alle drie de merken bieden hoogwaardige kwaliteit, maar tegen verschillende prijzen.”
Wil je jarenlang genieten van een topkwaliteit pan en ben je bereid te investeren? Le Creuset of Staub zijn dan de beste keuzes. Zoek je een kwalitatieve gietijzeren pan voor een lagere prijs? Dan is BK Bourgogne een uitstekende optie.
Staub is perfect voor slow cooking en een diepe smaakontwikkeling, Le Creuset is ideaal voor veelzijdigheid en design, terwijl BK Bourgogne een betaalbaar alternatief biedt zonder in te leveren op gietijzeren kwaliteit.
Kies Staub als je houdt van slow cooking en een robuuste, professionele pan zoekt.
Kies Le Creuset als je een kleurrijke, stijlvolle pan wilt met een gladde binnenkant.
Kies BK Bourgogne als je een betaalbare gietijzeren pan zoekt die vergelijkbare prestaties levert.
Welke braadpan past het beste bij jou? Bekijk ons assortiment en kies de perfecte pan voor jouw keuken! Bekijk de collectie braadpannen hier.
Steeds meer mensen kiezen voor een PFAS-vrije koekenpan, en dat is niet zonder reden. PFAS zijn schadelijke chemicaliën die in veel traditionele anti-aanbaklagen zitten en...
Je hebt net een mooie roestvrijstalen (RVS) pan gekocht en plotseling zie je kleine roestvlekjes op het oppervlak. Hoe kan dat? Is je pan beschadigd?...
Een goede braadpan is een must-have in iedere keuken. Of je nu een stoofpot maakt, vlees langzaam gaart of een knapperige korst op je gerecht...