
De perfecte pannenkoeken: kies de juiste pan en recept
, 3 min lezen
, 3 min lezen
Wil je heerlijke, luchtige pannenkoeken bakken? Dan is niet alleen het recept belangrijk, maar ook de pan die je gebruikt. In deze blog ontdek je hoe je met het juiste type pan en een simpel basisrecept de beste pannenkoeken maakt. Volg onze handige tips en verras jezelf (en anderen) met perfect gebakken pannenkoeken!
Wist je dat het type pan een groot verschil maakt bij het bakken van pannenkoeken? Een speciale pannenkoekenpan heeft een lage rand, waardoor je de pannenkoek makkelijker kunt omdraaien. Daarnaast zorgt een pan met goede warmteverdeling voor gelijkmatig gebakken pannenkoeken zonder verbrande randen. Kies een pan die past bij jouw warmtebron en bakstijl, zoals een RVS pannenkoekenpan voor de beste warmtegeleiding tegen hotspots en een Aluminium pannenkoekenpan met keramische anti aanbaklaag voor gemak.
Wil je een eenvoudig en betrouwbaar recept? Met deze ingrediënten maak je in een handomdraai heerlijke pannenkoeken:
Extra lekker is zelf om te experimenteren met verschillende toppings! Lekker zoet of toch fris, alles kan!
Een pannenkoek is heerlijk naturel, maar met een lekkere topping maak je het nog lekkerder!
Stroop, poedersuiker, jam, honing, banaan met chocoladepasta, aardbeien met slagroom.
Kaas, spek, ham, brie, gerookte zalm met crème fraîche, gebakken champignons met kruiden.
Als je vaak pannenkoeken bakt, is een goede pannenkoekenpan een slimmere investering dan een koekenpan. Kies een pan die past bij je fornuis en bakstijl. Voor gasfornuizen werken RVS of aluminium pannen goed. Kook je op inductie? Ga dan voor een pan RVS pannenkoekenpan of een aluminium pannenkoekenpan met een dikke bodem. Het is voor inductie koken essentieel dat de pannenkoekenpan alle warmte kan opnemen in de bodem.
Onze keuze voor een dikke pannenkoekenpan is dan ook: Demeyere Specialties 5 Pannenkoekenpan.
Liever een pannenkoekenpan met een anti aanbaklaag? Bekijk dan eens de: Demeyere Alu Pro 5 Ceraforce Pannenkoekenpan als je op inductie bakt en de: BK Easy Induction Ceramic Pannenkoekenpan als je op gas bakt!
Met de juiste pan en dit basisrecept bak jij voortaan de lekkerste pannenkoeken. Tijd om te bakken en te genieten!
Le Creuset is al sinds 1925 hét merk voor kookliefhebbers die alleen genoegen nemen met het allerbeste. Of je nu een stoofpot maakt, een soep...
Airfryers zijn niet meer weg te denken uit de moderne keuken. Ze bieden een gezonde manier om gerechten knapperig en smaakvol te bereiden zonder het...
Demeyere is al meer dan 100 jaar een begrip in de keuken. Het Belgische merk ontwikkelt pannen van topkwaliteit die lang meegaan en zorgen voor...